mereka smile bersame cik fara

JOM sembang sini

Thursday, March 8, 2012

coming back from bombay!

                                                 Assalamualaikum readers...

                       Hari ni, Cik Fara seperti di Bumi India...serius tak pernah rasa macam nie....nak tau kenapa???                                                                                                                                     
                                                                             


                            

  cubalah korang imagine kalau perkara nie berlaku dekat Malaysia... -,-?

mesti korang tak dapat bayangkan... tapi Cik Fara dapat bayangkan.. nak tau kenapa, kali pertama Cik Fara nampak perkara seperti ini berlaku di depan mata... woowww !!!
         
the story begin here

waktu Cik Fara and my besttie, tengah tunggu bus di Terminal Kuala Terengganu (MBKT),, seperti biasa, bila ada bus datang.., buat macam biasalah, ok, bukan bas nie, bas kter 4:30.. tapi hari nie, pelik... may be disebabkan weekend ramai yang balik kampung.

pada waktu bus datang... zooooooooommm... segerombolan orang ramai berlari ke arah bas dan sambil berebut-rebut. Naseb baek bus tue ade dua pintu,, tapi dua pintu pun orang berebut. Yang membuatkan kami pelik. wink. Dalam sekelip mata bas penuh macam sadin... tak kira, bangsa bangla, nepal, mat indon or Malaysian berebut masuk, even xde seat dan ditambah hampir suku dari mereka membawa beg troli dan beg balik kampung yang besar... fuh, sangat padat!!! but naseb baik tak de seat atas macam kat india... lau tak mesti  berebut sampai  macam nie 
.
.

 kesian mereka kan?? imagine lah pulak kalau situasi begini jadi pada bus yang cantek begini...


tapi isi bus hari nie, lebih dasyat dari yang ini 


korang imaginelah sendiri.hehe sory Cik Fara tak ambil gambar... sebab dah terkedu tengok situasi macam nie... hehe

ok, see u next time...

Assalamualaikum....

dah baca, jangan segan LIKE

8 comments :

  1. nasib baik malaysia masih terkawal dan selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, btul... rakyat malaysia masih waras...

      Delete
  2. 129 sebagai followers anda :) jemput follow http://aisyahaqila.blogspot.com/ dan http://rambowbend.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. follow here.. nice blog

    hit afiq here
    http://afiqyassin.blogspot.com/

    ReplyDelete