mereka smile bersame cik fara

JOM sembang sini

Sunday, February 26, 2012

MUET bukan MUTE

                                    Assalamualaikum semua


Wah, lamanya tak update!!! last update, citer pasal nie . Kemalasan sangat menebal untuk update. sorry yea..


minggu nie, merupakan minggu kedua,Cik Fara,di Terengganu bagi meneruskan pengajian Cik Fara yang masih berbaki 2 tahun. (adoi ai)  sangat lama bilea terpikir masih berbaki 2tahun...


1st week sampai di Terengganu, dah kene menghadap exam.. Speaking untuk MUET.. disebabkan Cik Fara tersangat suka MUET, (love u lah MUET!) maka menghadaplah buat kali ketiga!!! (bukan 1, 2 tapi 3 taw!) ok, disebabkan nak sangat amex standard sekolah, Cik Fara dan Qila (nak taw sapa dia bace entry ini =>sini telah mendaftar di SMK Teknik Kuala Terengganu.Berbekalkan pengalaman setahun setengah di Gong Badak, kami dapat menemui sekolah tersebut, dengan menunggang motosikal yang berjaya dipinjam pada saat-saat genting... thanx a lot pada semua, akhirnya kami berjaya menduduki exam MUET for Speaking!


1st week kelas, huh... serius tak macam sem 3 dulu, santai-santai tak de klas.. naek sem 4, 1st day masuk kuliah, terus belajar... lagi-lagi kelas business Statistik. opps lupa nak bagi taw... sem nie, subject Cik Fara amex semua subjek yang boleh buat Cik Fara mengigit jari, tambah lagi semua BI, (Cik Fara sangat suka BI!) ok, nie adalah subjek yang Cik Fara ambil untuk sem ni: berdasarkan subjek-subjek yang telah Cik Fara daftar, satu subjek jea yang berkenan di Hati, tue pun gamelan! (haha, x masok final lah weh!)bagi melaksanakan tugas sebagai pelajar Cik Fara terpaksa memupuk minat kat semua subjek, supaya adil dan saksama... lagipun ayah cik fara pernah pesan..

Cik Fara : abah, subjek kak ngah susah lah (sambil buat muka)
Abah : nak tak nak kene belajar juga, bukan kira senang ke susah..
Cik Fara : (menunduk muka)

serius, lepas tue terkedu sekejap, and terus pikir positive..And weekend nie, Cik Fara akan menduduki MUET for, writing,reading dan juga listening. 
p/s: doakan yea ^^


ok bye..
Assalamualaikum semua

dah baca, jangan segan LIKE

2 comments :