mereka smile bersame cik fara

JOM sembang sini

Monday, February 4, 2013

That called as "PECEL"


Assalamualaikum and Hye (sambil lambai-lambai) ^^

Sekarang Cik Fara sedang Cuty maka bermalas-malasan sambil berbibik-bibikan di rumah. Pejam celik- pejam celik tinggal beberapa hari jew lagi kene balik U. Sentap!!

ok, jom straight to the point. Korang tau tak makanan ape kat bawah ni?

Credit to nusantara-cultures.blogspot.com 


Credit to nusantara-cultures.blogspot.com 

Makanan di atas di kenali sebagai Pecel. Bagi Orang-orang Johor mungkin familiar dengan makanan ini. Ia sangat simple untuk di buat. Pecel di makan dengan nasi, sambal kacang dan pelbagai lauk. Seperti Pucuk ubi, tempe, tauhu, sengkuang. Bahan-bahan tersebut mengikut pilihan citarasa kita sendiri untuk diletak. Simplekan? 

Setelah di kaji-kaji baru Cik Fara tahu bahawa "PECEL" nie berasal dari Indonesia. No wonder la gambar yang Pak Cik Google bagi ala-ala indon.  kalau korang nak tau, Cik Fara suka makan pecel gitu jea tanpa nasi. kalau makan nasi pun sikit je and then gaul ala-ala bibimbab makanan korea. haha

kat bawah ni, Bibimbap, Cik Fara suka makan PECEL gaul-gaul cam ni larh, bagi ada feeling keKoreeaan.. haha
credit to ellenaguan.blogspot.com

so, enough the story That Called as "PECEL" Cik Fara dah lapar bila bercerita mengenai makanan.. Perut pun dah berdendang lagu Put ur Hand Up by 2pm.

Bye and Assalamualaikum..
see u next entry^^




dah baca, jangan segan LIKE

4 comments :

  1. saye tau pecel!!haha..saye org johor and kturunan jawa..dah biase dgn mknan ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeSSzza orang johor memg familiar kn? haha

      Delete